Rejsegilde

Rejsegilde 18. juni 2019

 Det var en stor og glædelig dag for

os kommende beboere at komme  til rejsegilde på denne smukke sommerdag. Vi var der næsten alle sammen, og desuden Ballerup kommunes borgmester og andre repræsentanter fra kommunen, pengeinstitutter og forsikringsselskab.


Men først og fremmest var det en fest for byggeriets håndværkere samt totalentreprenør. Arkitekter og ingeniører og vores administratorer OK-Fonden, som har stået for udviklingen af projektet.


Vi blev overbevist om, at nu er byggeriet kommet så langt, at der ikke sker flere ubehagelige overraskelser, og at afleveringsdato 15. nov. holder.

Vores formand Bent Ousted bød velkommen og holdt tale om den lange proces det havde været at komme så langt, siden Ballerup kommune kaldte til borgermøde om senior-bofællesskaber i sept. 2015. Der var ros til alle der arbejdede på sagen, og ikke mindst til de dygtige håndværkere, arkitekter og ingeniører som fandt på løsninger på alle de mange problemer byggeriet er stødt på undervejs.


Borgmester Jesper Würtzen udtrykte også sin glæde over, at projektet nu var kommet så langt, at beboerne om 5 måneder kunne flytte ind i et smukt byggeri på en dejlig grund i det gamle Skovlunde,


Projektlederen Niels-Jørgen Düring, som hver dag styrer slagets gang, havde stor ros til de mange firmaer og deres håndværkere og deres evne til at arbejde sammen på den noget snævre arbejdsplads. Han fremhævede, at dansk byggeri var af høj kvalitet.


Alle talere var enige om, at det var et godt projekt og at håndværkerne udførte et fint arbejde. Der blev råbt mange tre gange hurra og så det lange.


Og så var der gang i pølsevogn og diverse drikkevarer.

Alle huse er nu under tag, og har fået sat lofter op. Her er kranse og flag til fejring af rejsegildet sat på hus nr. 11 i klynge 3. Murerarbjdet er færdigt på klynge 1 og 2, og

er nu gået igang på klynge 4 længst væk i billedet.

Til hvert hus hører et fint skur som en fortsættelse af taget, så der dannes en vinkel til en lille gårdhave, der alle vender ind mod midten af bebyggelsen.


Husets "komandocentral" i entréen med alle tekniske installationer bliver indkapslet i et skab, der meget passende hedder teknikskabet. 

 Ballerup Bladet